Renovera badrummet med våtrumsmatta

Våtrumsmatta är ett billigt och enkelt sätt att förnya badrummet. Det kan användas vid en komplett badrumsrenovering likväl för att skapa ny känsla i badrummet. Det finns både fördelar och nackdelar med att välja matta före kakel och klinkers.

Räknas som fuktspärr

Våtrumsmatta används både som fuktspärr och som estetiskt inslag i badrummet. Används istället kakel behöver först en våtrumsspärr skapas varpå kaklet monteras. Detta gör att tiden som läggs på en badrumrenovering med våtrumsmatta är mindre än den tid som behöver läggas på att sätta kakel. För de som framförallt vill hålla nere priset på sin badrumsrenovering kan våtrumsmatta vara ett alternativ.

Hur mycket det skiljer i pris beror på flera olika faktorer. Det bästa är att be om offert från flera olika byggföretag och då önska ett pris på renoveringen utifrån kakel eller matta.

Lättstädat

Sker en badrumsrenovering utifrån ett praktiskt perspektiv kan matta vara bättre än kakel. Det är betydligt lättare att hålla rent med plastmatta istället för kakel. Detta utifrån att det inte blir några fogar.

H-metoden skapar en enda skarv

Det absolut viktigaste att förhålla sig till vid en badrumsrenovering är att skapa ett gott tätskikt. När det kommer till våtrumsmattor innebär det att ha så få skarvar som möjligt. Det är därför som många använder H-metoden. En metod som innebär att mattan ”sveps” över väggarna horisontellt. På detta sätt skapas enbart en enda skarv som sedan svetsas samman.