Naturlig tandblekning

Drömmer du om vita skinande tänder? Då är du på rätt ställe!

Här kommer vi tipsa om naturlig tandblekning med produkter du säkert redan har hemma eller som du lätt finner i närmsta affär. Fortsätt läs om våra tips så hittar du säkert något du har hemma för att kunna testa på dina tänder för att få dem vitare.

Produkter att testa för ett vitare leende

  • Jordgubbar är ett suveränt (och gott!) sätt att bleka dina tänder naturligt. Jordgubbar innehåller även mycket antioxidanter som är bra för både din hälsa och dina tänder. Testa att ta en jordgubbe och gnugga mot tänderna för att få bästa resultatet. Givetvis kan du äta jordgubbarna efteråt. Låt gärna jordgubbarna sitta på tänderna några minuter innan du sköljer med vatten.
  • Lakritsrot används relativt ofta i Afrika som en tandblekande produkt. Roten har blekande egenskaper men stärker även dina tänder då roten är bakteriedödande. Ta en bit torkad lakritsrot att tugga på eller gnugga den mot dina tänder för bäst effekt.
  • Kokosolja är relativt otippad men den har en blekande effekt på dina tänder! Gnid på kokosolja efter att du borstat dina tänder med vanlig tandkräm alternativt med en mjuk duk eller med din tandborste. Tänk på att kokosoljan blir blöt och rinnig då den blir varm så en mjuk duk är nog att föredra för enkelhetens skull. Detta husmorstips är även bra för tandköttet då det vårdar.
  • Citronsaft och apelsinskal fungerar också. Syran som finns i både citroner och i apelsiner har en blekande effekt på våra tänder. Tänk dock på att vara försiktig och inte använda dessa alltför ofta då det lätt kan slita lite på vårt tandkött då både citron och apelsin som sagt innehåller citronsyra.
  • Äppelcidervinäger funkar bra för att få bort fläckar av tobak som missfärgat dina tänder. Då äppelcidervinäger har ett surt pH-värde så har det även en blekande effekt på tänderna hos tandblekningbutiken.se. Använd dig av drygt två matskedar äppelcidervinäger i ett glas vatten som du sköljer runt i munnen i någon minut innan du spottar ut. Du kan även ta äppelcidervinäger direkt på ditt finger för att gnugga på tänderna.

Mat och dryck som gör tänderna gulare

  • Kaffe är det bäst att dra ner på om du vill ha vita friska tänder. Det yttersta lagret av vår emalj som sitter på tänderna är relativt tunn och färgas lätt av kaffets mörkbruna/svarta färg, vilket ger gulare tänder.
  • Ketchup har en hög koncentration av syra, vilket kan missfärga våra tänder och göra dem gulare. Annars innehåller ketchup mycket antioxidanter som är bra för hälsan, men tyvärr inte för tänderna.
  • Rött vin kan även färga emaljen med sin mörkröda färg. Ett råd är att tänka på att det som kan lämna fläckar på kläder, lämnar fläckar på dina tänder och deras emalj.