Flyttfirma och magasinering

Det kan komma tillfällen i livet när du står mitt emellan två boenden och behöver en extra yta för att förvara dina ägodelar. En flytt kan komma plötsligt – kanske har du nyligen separerat och ännu inte hittat ett boende där du vill vara för evigt. Du kanske måste bo hos en vän under en tid eller har hittat ett tillfälligt boende att hyra några månader. Andra orsaker kan vara att du sålt din lägenhet men ännu inte hittat ett nytt hem varpå du bor inneboende någonstans. Du kanske ska flytta utomlands inom en viss tid och vill därför inte dra på dig ett hyreskontrakt tills dess. Då kan magasinering komma väl till pass – ett förråd där dina ägodelar får vara tillsvidare.

Magasinering förklarat

Magasinering innebär att du hyr en yta eller ett förråd i en lagerlokal där du kan förvara dina prylar under en viss tid – tillfälligt eller tillsvidare. Det kan vara en bra idé om du inte har ett tillräckligt stort källarförråd eller vindsförråd hemma eller om du helt enkelt av någon anledning inte får plats med möbler och andra ägodelar i ditt nya boende. Att hyra ett förråd på det sättet är mycket säkert eftersom lagerlokalerna har säkerhetsbevakning och larm. Förråden är utrustade för att klara kyla och fukt så att du slipper oroa dig för att innehållet ska bli förstört.

Många flyttfirmor erbjuder magasinering bland sina övriga tjänster. De har ett samarbetsavtal med en lagerlokal där kunder får hyra in sig i ett förråd en månad, tre månader i taget eller tillsvidare tills kunden själv bryter avtalet. Magasinering kostar en slant men är ett prisvärt alternativ om man jämför med andra alternativ. Det är också ett bättre och säkrare sätt att förvara dyrbara ägodelar på än om du skulle ha dem hemma.

Tips om du ska magasinera möbler

Oavsett vad du vill magasinera kan det vara bra att få lite tips innan du undertecknar pappret. Försök hitta ett företag som erbjuder magasinering utan bindningstid eftersom du faktiskt inte vet hur lång tid det kan ta innan du vill ha tillbaka dina saker. Ett bra tips är att begära magasinering tre månader i taget om du vet att du bara vill ha förvaringen tillfälligt.

Se också till att lagerlokalen ligger något sånär nära där du bor. Ibland kan det komma tillfällen då du vill åka ut till förrådet för att hämta hem något eller se över vad som faktiskt finns där. Vissa magasineringsfirmor eller flyttfirmor erbjuder en slags digital tjänst där kunderna får full överblick av vad som finns i förrådet. Då kan du enkelt se hela förrådet i telefonen. För dock alltid en lista på vad du magasinerat så att du vet!